Kayseri Sohbet Sohbet Kayseri Chat Kayseri Tıkla

Kayseri Sohbet Sohbet Kayseri Chat Kayseri Tıkla
Kayseri Sohbet Sohbet Kayseri Chat Kayseri Tıkla

24 Ekim 2009 Cumartesi

kayseri kaplıca ve icmeceleri

TERMALIZM



Kayseri 'de termalizm ve klimatizm bakımından önemli bazı yerler bulunrnaktadır. Halk özellikle yaz aylarında çeşitli hastalıklar için buralardan faydalanır. Bunlarda sırasıyla şunlardır.


YEŞILHISAR İÇMECESİ



Kayseri'nin 70 kilometre güneydoğusunda bulunan bu içmece, Yeşilhisar ilçesi yakınındadır. Tabi sıcak suyu yanında, mide, safra kesesi, böbrek taşlarının düşürülmesi gibi hastalıklara oldukça faydalı olan içme suyu vardır. Buradaki suyun bağırsaklardaki iç yaraları tedavi ettiği bilinmektedir.


BAYRAMHACI KAPLICASI



Kaplıcanın uzaklığı Kayseri'ye 60 km, Yuvalı üzeri 55 km dir. Şehrin batı kesiminde Bayramhacı köyündedir. 42 derecelik tabi sıcak suyu ile özellikle romatizmal hastalıklar için oldukça faydalıdır. Yeterli konaklama tesisleri vardır. Buralarda çadır termalciliği de önem taşır.


TEKGÖZ KAPLICASI



Kayseri'ye yaklaşık 40 kilometre mesafede ve şehrin batısındadır. Romatizmal hastalıklara, mafsal ağrılarına ve kadın hastalıklarına iyi gelen kaplıcada kabin şeklinde otel odaları vardır. Sosyal tesisleri yeniden düzenlenmiştir.


ZİLE İÇMESİ



Develi'nin Zile Bucağı'ndadır. Mide ve barsak hastalıkları için faydalı suyu vardır. Özellikle burasının yüksek ve açık havalı oluşu, suyun etkisini daha da arttırmaktadır. Çadırla konaklama imkanı vardır.


HACI VELİ KAPLICASI



Kayseri'ye 16 km de Adana yolu üzerindeki bu kaplıca 1994 yılında hizmete girdi. İçerisinde zengin minaralleri bulunan 36,5 C'deki suyuyla özellikle romatizmal hastalıklara iyi geldiği söylenmektedir. Kaplıca Erciyes'in yeraltı sularının bu bölgede ortaya çıkmasından oluşmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder