Kayseri Sohbet Sohbet Kayseri Chat Kayseri Tıkla

Kayseri Sohbet Sohbet Kayseri Chat Kayseri Tıkla
Kayseri Sohbet Sohbet Kayseri Chat Kayseri Tıkla

24 Ekim 2009 Cumartesi

Kayseri Şehir Tarihi

Genel Bilgiler

Alan: 16.917 (km2)
Nüfus: 1.060.694 (2000)
Telefon Kodu: + 90 352

M.Ö. 4000 yıllarına kadar uzanan bir tarihe sahip Kayseri, Orta Anadolu'nun en önemli ticaret ve sanayi merkezlerinden biridir. Ticaretin yanında tarım da kentin sosyal ve ekonomik refahı için hayati bir öneme sahiptir. Kayseri son dönemde yapılan yatırımlar ile ülke genelinde mobilya sektörüne yön veren bir merkez halini almıştır.


Gezilebilecek Yerler

Erciyes Dağı, Selçuklu İmparatorluğu döneminden kalma camiler, medreseler, kümbetler, dini mekânlar, hanlar, hamamlar, bedestenler kentin başlıca tarihi değerleridir

Erciyes Kayak Merkezi Kayseri'deki en önemli turistik mekândır. Erciyes sönmüş bir yanardağ olup 3.916 m yüksekliğindedir ve Orta Anadolu'nun en yüksek dağıdır. Burada kayak yapmanın dışında dağcılık da oldukça gelişmiştir. Erciyes Dağı sahip olduğu platolarla yazın göz alıcı doğal bir güzelliğe bürünür. Zengin doğal güzellikleriyle Erciyes doğa turizmi için de elverişli bir yerdir.

Rafting için elverişli olan Zamanta Nehri şehrin diğer bir turistik harikasıdır. Trekking ve dağ yürüyüşlerine imkân sağlayan Kayseri, Sultan Sazlığı Kuş Cenneti ile ziyaretçilerine doğayla iç içe, güzel fırsatlar sunar. Elverişli doğa şartlarının yarattığı doğa hayatı, doğa turizminin gelişmesine büyük katkı sağlamaktadır.


Kültür ve Eğlence

El sanatları şehir kültürünün en önemli parçasıdır. Taş ve ahşap işlemeler, halı ve kilim dokumacılığı şehirde oldukça yaygındır. Yüzyıllar öncesine ait tarihi evler, şehrin mimari yapısını oluştururken kent kültürüne de önemli katkılarda bulunmaktadır.
Kayseri'de çok yönlü ve hareketli bir eğlence hayatından bahsetmek zor olsa da barlar, kafeler, yüzme havuzları, doğa yürüyüşleri ve turları şehrin eğlenmek için sunmuş olduğu başlıca alternatiflerdir. Özellikle kaplıcalar, şelaleler gibi doğal güzelliklerin varlığı ziyaretçilere doğayla bütünleşme fırsatı verir.


Yeme İçme

Un ve et, Kayseri mutfağının en önemli iki malzemesidir. Geleneksel Türk mutfağının dışında yöresel yemekler de ön plana çıkmıştır.

Mantı, Kayseri'nin en ünlü yemeğidir. Pazarlarda da satılan mantının evlerde yapılması ve yenmesi çok daha yaygındır. Kayseri'de yaklaşık 36 çeşit mantı bulunmaktadır. En yaygın mantı çeşidi et ile yapılanıdır. Pastırma ve sucuk adeta Kayseri ile özdeşleşmiştir.

Aşmakarna kentin diğer bir popüler yemeğidir. Makarnası, eriştesi ve çorbası yapılmaktadır. Su böreği en çok pişirilen börek çeşididir. Ayrıca güveç de çok rağbet gören ve sıklıkla pişirilen bir yemektir. Hisarcık ve Talas ilçelerinde yerel lezzetlerin sunulduğu birçok restoran mevcuttur. Develi ilçesine giderseniz Cıvıklı pidesini tatmayı ihmal etmeyin.

Tatlılar:
Kayseri zengin bir tatlı menüsüne sahiptir. Oklava baklava, gül baklavası, kamış baklavası en muşhur olanlarındandır. Ayrıca üzüm ve dut pekmezi, incir dolması yine bilinen tatlı yiyecekler arasında sayılabilir.


Alışveriş

Halılarıyla ünlü Kayseri'nin, Yahya ve Bünyan halıları en önemlileridir. Ziyaretçilerin şehirden ayrılmadan önce mutlaka alması gerekenlerdir. Ayrıca Kayseri’ye gelindiğinde şehrin her yanındaki dükkanlardan bol miktarda pastırma ve sucuk alınabilir. Modern alışveriş merkezleri Kayseri Park, İpek Saray, Almer ve Kaseria’da birçok ünlü markayı ve kış sporları ile ilgili malzemeleri bulmak mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder